Beleven doen we allemaal, altijd en overal. Daar heb ik toch geen advies voor nodig?

Wat is beleven dan eigenlijk? Het ervaren van iets. Ondervinden, meemaken. Het op een bepaalde manier voelen. Iets heel persoonlijk dus, een gevoel wat van jou is.

Openbaar is juist publiekelijk. Wat voor alle leden van een samenleving toegankelijk is. Wat voor iedereen van belang is.

De openbare ruimte begint al buiten je voordeur en is van ons allemaal, dus ook van jou! Zo beleven veel mensen dat niet. Als er een stoeptegel scheef ligt dan ga je die niet even zelf recht leggen maar meld je dat bij de gemeente of je doet helemaal niks.

 

Soms heb je als bewoners net even een leuk project nodig om weer te weten hoe je woont en met wie. En wat kun je zelf doen om het samen leuker te maken? Als je trots bent op je buurt voel je je vrijer om de openbare ruimte te gebruiken, je voelt je mede eigenaar! “Waag het niet om er iets vervelends over te zeggen of om iets stuk te maken, het is míjn buurt!”

Openbaar Beleven maakt van de openbare ruimte een tuin van ons samen; Een ruimte waar je je thuis voelt!

Samen het park beleven

In deze film uit 1980 is heel leuk te zien hoe mensen in het openbaar beleven. The Social Life of Small Urban Spaces uit 1980.