Hallo, ik ben Petra van Houdt en ik verbind mensen met een plek en met elkaar. Ik bedenk en organiseer projecten zodat mensen zich mede-eigenaar gaan voelen en ze trots kunnen zijn op hun plek.

 

Wat voor gevoel krijg je bij een persoon of bij een plek?  Dat gevoel wordt beïnvloed door een aantal factoren. Bijvoorbeeld de binding die je er mee hebt, wat je belang is en of je het mooi vindt. Ik kijk naar wat er al aanwezig is. Betrekt de gebruikers bij het ontwerp en de uitvoering en samen maken we er “een tuin van ons samen” van.

Ook praktische dingen zijn belangrijk zoals duidelijkheid over wat de bedoeling is. Wat wordt er van je verwacht (bijvoorbeeld waar kun je even zitten en kun je je afval hier weggooien of moet je het meenemen?). Kan het makkelijk onderhouden worden en wie gaat dat doen? Hoe goed ken je je buurtgenoten en je weg binnen de gemeente; zou je dat anders willen? Allemaal redenen die meespelen waarom een plek prettig wordt gevonden of niet.

 

De belevingsadviseur verbindt mensen met elkaar en met hun omgeving.

 

Bewoners mogen steeds meer samen met de gemeente beslissen maar dat kan nog best wel eens lastig zijn. Ik heb als belevingsadviseur naar een manier gezocht die aansluit bij de manier van hoe mensen denken. Het concept kun je hier vinden. Er wordt al druk mee geëxperimenteerd.

Kijk maar rustig even rond op deze site en als er vragen zijn bel of mail me dan vooral!

 

Hartelijke groet,

Petra van Houdt

Tel: 06 45600419

Mail: petra@openbaarbeleven.nl

 

Meer over mij op LinkedIn

KvK nummer: 63479206

Petra van Houdt, de belevingsadviseur