De Belevingsadviseur

Petra van Houdt, de belevingsadviseur.

Door mijn nieuwsgierigheid ben ik me gaan verdiepen in het gedrag van mensen en hoe dit positief ingezet kan worden. Als belevingsadviseur benader ik een plek vanuit het gedrag van de mensen.

Als lichtadviseur heb ik geleerd hoe je door verlichting de gemoedstoestand van de gebruiker kunt beïnvloeden en zo ben ik verder gaan kijken naar effecten op het gedrag. Bijvoorbeeld het “verprettigen” van de leefomgeving door de openbare ruimte te zien als een tuin van ons samen.  Om een doel te bereiken is het effect  voor mij het belangrijkste. Ik denk out-of-the-box en durf grenzen te verleggen.

Door mijn interesse voor het effect van onbewust gedrag ben ik me in omgevingspsychologie en gedragskunde gaan verdiepen. Door mensen te betrekken wil ik ze een mede-eigenaarschapsgevoel geven met als effect dat mensen trots zijn op hun omgeving en makkelijker sociaal contact hebben met buurtgenoten.

De openbare ruimte begint buiten je voordeur en is voor alle mensen en van alle mensen, maar voelt dat ook zo?

Als je op een straat of plein bent, heb je dan het gevoel dat deze ook een beetje van jou is? Voel je je een klein beetje mede-eigenaar? Ook op een plek waar je te gast bent? Hoe beleef jij de omgeving?

De belevingsadviseur adviseert hoe gedrag ingezet kan worden zodat mensen zich prettig en welkom voelen. Door het onbewuste gedrag van mensen als uitgangspunt te nemen is het effect van de inrichting op de gebruiker stuurbaar.

Kortom: ik ga uit van het menselijk gedrag om dingen werkend te krijgen.

Neem gerust contact met me op als u vragen heeft.

 

Hartelijke groet,

Petra van Houdt

Meer over mij