Een Passieportret

Een Passieportret is een portret van wie je bent in plaats van hoe je er uit ziet.

Het is een kleine variant op de Balkonverhalen voor thuis aan de muur. Je uiterlijk heb je niet zelf uitgekozen, je passies en hobby’s wel. Hoe leuk is het om te kijken naar een portret van wat je graag doet?!

Ben je op zoek naar een speciaal cadeau voor iemand die het verdient? Gaat een collega met pensioen? Heb je binnenkort een jubileumverjaardag in je vriendenkring? Ken je een aanstaand bruispaar? Tja, wat is dan een leuk en origineel cadeau om te geven? Verras diegene met een PASSIEPORTRET!

Als je minimaal 5 hobby’s of kenmerken (hoe meer hoe beter) naar me mailt van diegene voor wie het cadeau bedoeld is dan maak ik er een A3 formaat (42×30 cm, lijst is 52×42 cm)  portret van waarin minimaal 3 kenmerken uitgebeeld zijn.  Ik bel nog even om te overleggen.

Een ander formaat kan natuurlijk ook, ik kan het ook passend maken in een lijst van jezelf. Ik maak het met de hand van verschillende papiersoorten en speciale stiften waardoor de collage een levendige charme krijgt.

Alles wordt met de hand gemaakt dus bestel het op tijd, liefst een week of 4 van tevoren, dan is het op tijd klaar.

Aktieprijs  €150,- inclusief lijst en een persoonlijke kaart erbij!

 

Let op: Kan bij de ontvanger leiden tot een feest van herkenning en ontroering! Wees voorbereid op een hartverwarmende reactie 🙂

 

Artikel in De Gelderlander

 

Passieportret

Lisette was zó blij verrast met dit Passieportret voor haar verjaardag! Nu hebben zij en haar partner er ieder een voor zich!

Passieportret

Lisette is een kei in het groots genieten van kleine momenten. In het ochtendzonnetje zit ze met een cappuccinootje even heerlijk te genieten van het uitzicht in Klarenbeek. In de verte een doorkijkje naar de stad Arnhem. Haar tas ligt klaar om straks naar haar werk te gaan wat ze zo graag doet. In haar tuin heeft ze haar eigen paradijsje gemaakt met o.a. deze bloeiende lupines.

Passieportret Joop

Zijn “rijdende kantoor” staat nu even stil, eerst even “wat er toe doet”! Morgen lekker wielrennen maar nu eerst even genieten van een kampvuurtje en een goed gesprek. De breiwol naast de stoel ligt klaar voor de enorme das voor een warme en veilige Voorstad Deventer.

Passieportret

Als dank voor zijn diensten voor LSA-bewoners heeft Joop dit Passieportret over zichzelf cadeau gekregen, geweldig toch?!

Passieportret Birgit

Birgit was super blij met haar Passieportret, dat kun je wel aan haar gezicht zien. Ze belde me nog enthousiast op om dat te vertellen!

Passieportret Birgit

Birgit was vroeger actief in de krakersbeweging, nu zet ze zich nog steeds vol overgave in voor de gemeenschap en het milieu. Zo heeft ze actie gevoerd voor “Baarn aan zee, slecht idee!”. Ze houdt ook van maatschappijkritische straatkunst daarom helpt een afbeelding van Banksy dit idee te verwerpen. De tropische schilpad is voorlopig nog niet welkom in Baarn! Vroeger toen ze voor de gemeente Amsterdam werkte was er een frustratie over gesaboteerde parkeermeters maar die kunnen nu ook de “de plomp in” nu er tegenwoordig vooral digitaal betaald wordt. In de skyline van Baarn zijn ook de buurtcentra waar ze actief is in verwerkt. Haar eigen paard galoppeert lekker vrij over het strand.

Passieportret

Ze gaan graag samen kamperen en houden er wel van om een vuurtje te stoken. De naam van hun konijn Chouffe verraad haar favoriete drankje al… En natuurlijk mag Chouffe ook gezellig mee! Lekker samen genieten met een vegetarisch hapje erbij.

Passieportret

Esther was heel erg blij met het Passieportret dat ze van haar man heeft gekregen voor haar 40ste verjaardag.

Quote: Martijn vond het een heel mooi cadeau; treffend en prachtig gemaakt! Op het portret wijst hij naar het armbandje om zijn pols, voor hem zijn de onderdelen een feest van herkenning.

Martijn gaat weg bij de gemeente Arnhem waar hij jarenlang zich voor het Spijkerkwartier heeft ingezet. Pand 66 en wijkcentrum de Lommerd houden de deuren dicht. Tijd om over de dijk naar zijn huis in Driel te fietsen en met zijn passie “De Bierchefs” en zelf zalm roken aan de slag te gaan!

Passieportret

Hier zie je hun ouderlijk huis, voor deze gelegenheid naast het wijkcentrum waar ze vaak kwamen en het altijd feest was. Ze woonde daar met twee katten waarvan er 1 daar is overleden, de andere is met de ouders meeverhuisd, deze kijkt hier nog even achterom. De bloeiende blauwe regen was hun trots in de achtertuin. Moeder was en is de postbode van deze buurt, dat is onveranderd gebleven.

Passieportret

Zo’n leuk idee; Dit Passieportret hebben Niek en Floris cadeau gegeven aan hun ouders om ze te bedanken voor de fijne jeugd! Hun ouders waren er gewoon ontroerd door… Een mooi gebaar om zo de nieuwe fase in ouder-kind relatie te symboliseren.

Passieportret

Zie hoe blij Paul is met het Passieportret dat hij van zijn familie heeft gekregen voor zijn pensionering!

Passieportret

Op het Katwijkse strand kan hij nog even als chemicus met zijn cmc apparaat “zandkasteel” spelen voordat de zee het weg spoelt. De kerk was altijd een herkenningspunt voor als ze elkaar zouden kwijtraken. De vroeger winkel en hun nieuwe vakantiehuis verbinden zijn heden en verleden in Katwijk aan zee. In hun woonplaats Westervoort zijn de gymnastiekvereniging Aldo en de kerk blij met zijn vrijwillige inzet.

Eerst even lekker onder de sterrenhemel in d’r tentje een spelletje Wingspan spelen voor het slapen gaan. En dan morgen over het Romeinse weggetje lans jachtslot Sint Hubertus lopen om bij de Grand Canyon uit te komen. Ondertussen ontkiemt er alweer allerlei moois.

Passieportret

Henny was erg blij verrast toen ze dit Passieportret voor haar verjaardag cadeau kreeg van haar partner. Het heeft dan ook een mooi plekje in haar werkkamer gekregen!

Dian vond het Passieportret dat ze van haar collega’s heeft gekregen prachtig!

Passieportret

De telefoon kan van de haak en in de fietsmand met de flessen wijn van haar afscheidsfeest en een plantje om te gaan tuinieren. Al fietsend komt deze hortensia-liefhebber op het door haar zo geliefde Terschelling aan.

Passieportret

Nu ze met pensioen gaat kunnen de handschoenen uit en de stethoscoop aan het hek en ingeruild worden voor haar nordic walking spullen! De schutterij van ’t Loo zwaait haar uit als ze gaat skiën in de Canadese bergen.

Verpleegkundige Ria was dolblij met het Passieportret dat ze van haar collega’s heeft gekregen nu ze met pensioen gaat!

Oma Riek vind het Passieportret wat ze voor haar verjaardag heeft gekregen prachtig!

Ze gaat graag op de Hoge Veluwe wandelen en picknicken met haar (klein-)kinderen. Op het Passieportet zie je haar door het keukenraam net thuiskomen. De zelfgemaakte jam zit net vers in de potjes, de appeltaart staat af te koelen en de stoofpeertjes staan nog op ‘t vuur. Wat moet dat heerlijk zijn om zo’n oma te hebben!

Passieportret Frits

Jarenlang heeft hij in het ziekenhuis Rijnstate gewerkt maar laat dat nu achter zich. Hij gaat voor de ambulancedienst werken, deze staat klaar om in te stappen. Hun hondje wacht op ‘m. Toegejuicht door het publiek van het Eurovisiesongfestival en met een flinke bos Nijmeegse vierdaagse gladiolen begint hij aan een nieuwe carrière.

Passieportret Frits

Op zijn verjaardag nam Frits afscheid op zijn werk, klaar voor een nieuwe fase. Hij was blij verrast met het Passieportret dat hij van zijn partner heeft gekregen!

Passieportret van Gijs

Gijs lag dubbel van het lachen toen hij het Passieportret voor zijn verjaardag kreeg; een feest van herkenning!

Passieportret Gijs

Gijs zit hier op het terras van het café dat hij nieuw leven heeft ingeblazen. Gezellig samen klaverjassen met een glas witte wijn, tapashapjes en hun hondje. Uitkijkend op de Expert-winkel waar hij ruim 20 jaar eigenaar van is geweest en die nu voor de gelegenheid even verhuisd is.

Hanneke houdt heel erg van wandelen en loopt hier over het door haarzelf uitgetekende pad, langs hun camper waar een lekker rood wijntje klaar staat. De door haar geliefde ijsvogel kijkt toe hoe ze haar weg naar God vervolgd.

Hanneke was blij verrast met het verjaardagscadeau van haar man. En nu begreep ze ook waarom hij met zn neus op de straat een foto wilde maken toen ze gingen wandelen!

Jan Arend heeft het Passieportret nu alvast gekregen, z’n vrouw was zo enthousiast dat ze niet nog een maand kon wachten om het aan hem te geven!

Voor jan Arend is het ultieme geniet moment als hij vanuit zijn tentje heerlijk naar de sterren kan kijken met een goeie whiskey er bij. Favoriet zijn dan de bergen van Noorwegen of Schotland als uitzicht. Zijn nieuwe mountainbike staat al klaar voor de volgende rit.

Als je gaat samenwonen is een Passieportret een leuk cadeau om je appartement mee aan te kleden. Dat ze van oranje houden kun je wel zien! Zij komt uit Amsterdam, hij uit de bollenstreek. Al fietsend op de tandem zijn ze verliefd geworden op elkaar. Vanuit hun nieuwe appartement zie je aan de ene kant de molen en aan de andere kant een frame met cirkels.

Ze zijn super blij met de kleurrijke toevoeging aan hun huis!

Hij was heel blij met het persoonlijke cadeau voor zijn afscheid. Speciaal op maat gemaakt zodat het in de woonboot past!

Jos heeft 42 jaar wiskundeles gegeven en heeft voor zijn pensioen dit Passieportret cadeau gekregen van zijn vrouw. De school laat hij achter zich, hun woonboot komt meer op de voorgrond. Hij heeft iets leuks met het getal pi en is fan van de tekeningen van Escher. Een metamorfose van leraar naar vrijheid in tijd.

Passieportret

Hij is een echt natuurmens en gaat graag wildplukken om er lekkere producten, zoals vlierbloesemsiroop, van te maken. Op het portret een van zijn favoriete plekjes langs de rivier in Velp, zijn kat kijkt vanaf een afstandje toe.

Kijk Jeroen eens blij zijn met het Passieportret dat hij voor zijn verjaardag heeft gekregen van zijn vriendin!

Passieportret

De reactie van Peter toen hij het Passieportret van zijn vrouw cadeau kreeg voor zijn verjaardag was hartverwarmend!

Passieportret

Hij komt hier met zijn eigen motor bij zijn zelf verbouwde huis de oprit opgereden. Het schuurtje heeft hij ook zelf gebouwd. Hij werkt al vele jaren voor TenneT (hoogspanning) en is fan van Floor Jansen Nightwish) die hem vanuit grote hoogte toe zingt!

Hij werkt al 28 jaar voor de Rabobank en heeft daar ook zijn vrouw leren kennen. Als hobby is hij járen keeper geweest en hij is fan van PSV. Het huis hebben ze zelf laten bouwen op de plek waar zijn vrouw opgegroeid is.

Zie Mario eens trots zijn op het Passieportret wat hij voor zijn 50ste verjaardag heeft gekregen van z’n jeugdvriend!

Zo’n blij gezicht, daar doe je het toch voor?

Ze komt oorspronkelijk uit Turijn, reed vroeger in een groene klassieke Mini Cooper en houdt van een rood wijntje en lekker Italiaans eten.

Ze komt oorspronkelijk uit Turijn, reed vroeger in een groene klassieke Mini Cooper en houdt van een rood wijntje en lekker Italiaans eten.

Hij doet veel vrijwilligerswerk voor Elden o.a. voor de Lucaskerk, Stichting het Eldens Landschap en de openbare boekenkast. En hij houdt er van om met vrienden een lekker biertje te drinken.

Hij doet veel vrijwilligerswerk voor Elden o.a. voor de Lucaskerk, Stichting het Eldens Landschap en de openbare boekenkast. En hij houdt er van om met vrienden een lekker biertje te drinken.

Theo was blij verrast met het Passieportret voor zijn verjaardag!

Theo was blij verrast met het Passieportret voor zijn verjaardag!

Ze is super blij met het Passieportret wat ze van haar collegae heeft gekregen “Treffender had het niet gekund” zei ze!

Ze werkt als wijkregisseur voor de gemeente en gaat met haar brommer de brug over van de ene naar de andere wijk. Ze houdt van feestjes en drinkt graag een wit wijntje.

Hij heeft een passie voor Terschelling, de Brandaris staat daar symbool voor. Hij is fan van The Rolling Stones en is naar het concert in het Gelredome geweest, het Arnhemse stadion van zijn favoriete voetbalclub Vitesse.

Hij heeft een passie voor Terschelling, de Brandaris staat daar symbool voor. Hij is fan van The Rolling Stones en is naar het concert in het Gelredome geweest, het Arnhemse stadion van zijn favoriete voetbalclub Vitesse.

Toon was superblij met het Passieportret dat hij van zijn vrouw heeft gekregen voor zijn 60ste verjaardag!

Het is veel werk om een passieportret te maken dus bestel op tijd, liefst 4 weken van te voren dan is het op tijd klaar. Omdat het maatwerk is vraag ik een aanbetaling van 50%.

De Gelderlander

De Gelderlander 9 juni 2020

Dit is de digitale folder die ik je kan mailen. Stuur dan even een berichtje naar petra@openbaarbeleven.nl als je deze gemaild wilt krijgen.

Er is ook een papieren variant van de folder. Mail, app of bel even dan wordt deze naar je opgestuurd!