Wil je ook een Quiz’t? De buurtkwis die mensen verbindt

Niet iedereen heeft behoefte aan contact met de buren maar toch leef je vlak bij elkaar en kom je buurtbewoners tegen in je omgeving. Dan kun je het maar net zo goed een beetje leuk hebben samen.

De buurtquiz Quiz’t is niet alleen maar een leuke avond entertainment maar is ook een middel om mensen te verbinden. Openbaar Beleven gaat samen met 2 bewoners een halfjaarlijkse Quiz’t opzetten die ze na een keer of 3 tot 5 zelf kunnen draaien. De rondes worden gemaakt door bewoners, een vereniging en een ondernemer uit de buurt. Mensen vertellen graag over iets wat hun interesseert, over bijna ieder onderwerp heb je zo een quizronde met 7 vragen gemaakt. Een ronde kan gaan over een beroep, een hobby of passie, alles waarover jij wel eens de kennis van je buurtgenoten wil testen. Als mensen elkaar na de quiz in de buurt tegenkomen dan is de dat toch diegene van die en die quizronde geworden. Gezichten krijgen betekenis.

Vaak doen er dezelfde teams mee, veelal dezelfde deelnemers. Elk halfjaar ontmoeten ze elkaar bij de Quiz’t waardoor je elkaar leert kennen. De prijzen komen van ondernemers uit de buurt en worden (gedeeltelijk) betaald door de deelnamekosten (€5,- per persoon)

Ronde groente en fruit door de groenteboer.

Vraag buurtkwis

Ronde over bijen door een hobby-imker.

Quizvraag

Dansronde door hobby-flamencodanseres.

Mensen kunnen zich als team (5 personen) aanmelden of met minder, dan wordt het team voor ze samengesteld. Door het overleggen over de antwoorden en de praatjes tijdens de pauzes leren mensen elkaar kennen.

De prijzen komen van lokale ondernemers of zijn zelfgemaakte producten en worden gedeeltelijk betaald uit het inschrijfgeld.

Er zijn 7 rondes met 7 vragen over verschillende onderwerpen. Na iedere ronde worden de antwoordvellen geruild met een ander team dat het nakijkt. Ook is er een individuele petje-op-petje-af ronde om punten te verdienen voor je team. In totaal duurt het programma ongeveer 3,5 uur (2x 15 min. pauze).

Team buurtkwis

20 teams van 5 personen gaan de strijd met elkaar aaan.

Buurtkwis verslag

Rondemakers Quiz’t 4

Buurtkwisronde petje op, petje af

Petje-op-petje-af ronde.

Voor jou buurt maken we natuurlijk jullie eigen buurtkwis. Door de buurtquiz 2x per jaar te organiseren blijft het leuk, kan er om een wisseltrofee “gestreden” worden en leren deelnemers elkaar kennen.

Het doel is om mensen te verbinden, het gaat niet om je intelligentie, het winnen of de omzet. Gewoon een leuke gezellige avond met elkaar! En dat mensen elkaar even groeten als ze na de buurtquiz elkaar op straat tegenkomen…

 

Wil je ook een Quiz’t bij jou in de buurt? Neem dan even contact op:

Tel: 06 45600419

Mail: petra@openbaarbeleven.nl

Winnaars buurtkwis

Winnaars 1e prijs!

Openbare buurtkwis

De buurtkwis wordt door de bewoners zelf gemaakt.

1e prijs buurtkwis

Voorbeeld van 1e prijs met wisseltrofee.

Poedelprijs Buurtkwis

Poedelprijs Buurtkwis