Wil je ook een Quiz’t? De buurtkwis die mensen verbindt

Niet iedereen heeft behoefte aan contact met de buren maar toch leef je vlak bij elkaar en kom je buurtbewoners tegen in je omgeving. Dan kun je het maar net zo goed een beetje leuk hebben samen.

De buurtquiz Quiz’t wordt niet gewoon een leuke avond entertainment maar is een middel om mensen te verbinden. De belevingsadviseur gaat samen met 2 bewoners een halfjaarlijkse Quiz’t opzetten die ze na een keer of 3 tot 5 zelf gaan draaien. De rondes worden gemaakt door bewoners, een vereniging en een ondernemer uit de buurt. Mensen vertellen graag over iets wat hun interesseert, over bijna ieder onderwerp heb je zo een quizronde met 7 vragen gemaakt. Zo kunnen ze hun kennis over hun hobby of passie delen met de deelnemers. En als mensen elkaar na de quiz dan ergens tegenkomen dan is de dat toch diegene van die en die quizronde geworden. Gezichten krijgen betekenis.

Muziekronde door lokale harmonie.
Ronde groente & fruit door de groenteboer.
Ronde over bijen door een hobby-imker.
Dansronde door hobby-flamencodanseres.

Mensen kunnen zich als team (5 personen) aanmelden of met minder, dan wordt het team voor ze samengesteld. Door het overleggen over de antwoorden en de praatjes tijdens de pauzes leren mensen elkaar kennen.

De prijzen komen van lokale ondernemers of zijn zelfgemaakte producten en worden gedeeltelijk betaald uit het inschrijfgeld.

Er zijn 7 rondes met 7 vragen over verschillende onderwerpen. Na iedere ronde worden de antwoordvellen geruild met een ander team dat het nakijkt. Ook is er een individuele petje-op-petje-af ronde om punten te verdienen voor je team. In totaal duurt het programma ongeveer 3,5 uur (2x 15 min. pauze).

Quiz't volle bak!
20 teams van 5 personen gaan de strijd met elkaar aan.
Rondemakers Quiz't 4
Petje-op-petje-af ronde.

Natuurlijk kan het programma ook naar wens worden aangepast. Door de buurtquiz 2x per jaar te organiseren blijft het leuk, kan er om een wisseltrofee “gestreden” worden en wordt elkaar herkennen steeds makkelijker.

Het doel is om mensen te verbinden, het gaat niet om je intelligentie, het winnen of de omzet. Gewoon een leuke gezellige avond met elkaar! En dat mensen elkaar even groeten als ze na de buurtquiz elkaar op straat tegenkomen…

 

Wil je ook een Quiz’t bij jou in de buurt? Neem dan even contact op:

Tel: 06 45600419

Mail: petra@openbaarbeleven.nl

Winnaars 1e prijs!
Prijswinnaars!
Voorbeeld van 1e prijs met wisseltrofee.
Quiz't poedelprijs voorbeeld.