Quiz’t de buurtkwis die mensen verbind

Quiz’t de buurtkwis die mensen verbind

Niet iedereen heeft behoefte aan contact met de buren maar toch leef je vlak bij elkaar in een buurt. Door samen mee te doen aan een gezellige buurtkwis avond leer je op een laagdrempelige manier andere bewoners van je wijk of dorp kennen. Of door een nieuwbouwwijk in je wijk komen er veel nieuwe mensen bij die je wilt verbinden met de eerdere bewoners. Bij de buurtkwis Quiz’t kunnen teams van 5 personen zich aanmelden maar ook “eenlingen” die door ons tot een team gevormd worden. De rondes worden zoveel mogelijk gemaakt en gepresenteerd door de bewoners zelf of door ondernemers uit de buurt. Zo kunnen ze hun kennis over hun hobby of passie delen met de deelnemers. Ook de prijzen komen zoveel mogelijk van ondernemers uit de buurt of zijn eigen gemaakte producten van bewoners.

Er zijn 7 rondes met 7 vragen over verschillende onderwerpen. Na iedere ronde worden de antwoordvellen geruild met een ander team die het nakijkt. Ook is er een individuele petje-op-petje-af ronde om punten te verdienen voor je team. In totaal duurt het programma 3,5 uur (2x 15 min. pauze). Natuurlijk kan het ook naar wens worden aangepast. Door de buurtkwis 2x per jaar te organiseren blijft het leuk, kan er om een wisseltrofee “gestreden” worden en wordt elkaar herkennen steeds makkelijker.

Het doel is om mensen te verbinden, het gaat niet om je intelligentie, het winnen of de omzet. Gewoon een leuke gezellige avond met elkaar! En dat mensen elkaar even groeten als ze na de buurtkwis elkaar op straat tegenkomen…

Buurtkwis Quiz't dieren

Een vraag uit de dierenronde.

Buurtkwis Quiz't Hollands glorie

Vraag uit de ronde Hollands glorie

Buurtkwis Quiz't optische illusies.

Vraag uit de ronde optische illusies.

 

Buurtkwis prijzen

De eerste prijs voor het sterkste team met de meeste wijsheid, de poedelprijs met schoonmaakproducten. Verder tegoedbonnen voor bij de lokale horeca.

Buurtkwis Quiz't volle bak!

20 teams van 5 personen gaan de “strijd” met elkaar aan.