Ruimtekoers festival

Zuiderziel op Ruimtekoers!

Zuiderziel op het Ruimtekoers festival!

Van 15 tot en met 25 oktober 2017 was het Ruimtekoers festival in Arnhem Zuid. Dit festival was in een heel groot kantoorpand wat al 8 jaar leegstond. Tegelijkertijd is er een grote behoefte aan ontmoetingsplekken en culturele activiteiten in Arnhem Zuid. Het Ruimtekoersfestival mocht 10 dagen lang het enorme kantoorpand gebruiken voor het festival en dat was een groot succes!  Met allerlei leuke activiteiten, interessante tentoonstellingen en een levendig restaurant was het 10 dagen een bruisende plek in Arnhem Zuid.

In het restaurant op de 6e verdieping waren twee Zuiderziel-hoeken ingericht door Openbaar Beleven. Doel van deze hoeken was om naamsbekendheid te geven aan de werkgroep en om in contact te komen met buurtbewoners om vervolgens nieuwe initiatieven op te zetten.

Livestream over het Ruimtekoersfestival. Gemaakt door WIJK17, een projectgroep van de opleiding CMD aan de HAN in Arnhem.

Zuiderziel op Ruimtekoersfestival

Zuiderziel deelkasten.

Openbare voorraadkast op Ruimtekoers.

Openbare voorraadkast.

Openbare knuffelkast op Ruimtekoers.

Openbare knuffelkast.

Openbare boekenkast op Ruimtekoers.

Openbare boekenkast.

Zuiderziel is er voor- & door bewoners en stimuleert onderling contact. Ook het delen van spullen kan daarbij helpen en daarom waren er in het restaurant 3 deelkasten: een openbare boekenkast, knuffelkast en voorraadkast. Het werkt heel simpel; heb je iets over dan zet je het erin, kun je iets gebruiken dan pak je het eruit.

Verder was er een gezellige keukentafel naast het podium met reuze-afscheurbriefjes zoals je die kent uit de supermarkt bijvoorbeeld. Zes verschillende Zuiderziel zoekt… oproepen om in contact te komen.

Aan de andere kant van het podium was een knusse zithoek om rustig te kunnen kletsen of een plaatje te draaien. Alles om contact met anderen maken makkelijk te maken.

De illustraties op de achterwand zijn gemaakt door Hester van de Grift.

Keukenhoek op Ruimtekoers

Keukentafelhoek met afscheurbriefjes.

Zuiderziel in beeld op Ruimtekoers

Tekening door Hester van de Grift.

Zithoek op Ruimtekoers

Foto Zefanja Hoogers

Tijdens het debat heeft Olga Lozeman de bedoeling achter Zuiderziel toegelicht. Ze liet de verschillende projecten in Arnhem Zuid zien. Voor Ruimtekoers heeft Zuiderziel het paviljoen van Rob Voerman geprogrammeerd en een talkshow georganiseerd waarin diverse activiteiten in Arnhem Zuid aan bod kwamen.

In het restaurant, gerund door Resto Van Harte werden dagelijks lievelingsgerechten van buurtgenoten bereid. Voor een klein bedrag kon je een 3-gangenmaaltijd halen in de keuken.

Ruimtekoers debat met Olga Lozeman.

Ruimtekoers debat met Olga Lozeman.

Ruimtekoers restaurant

Ruimtekoers restaurant

Talkshow Ruimtekoers

Petra van Houdt tijdens de talkshow. Foto: Zefanja Hoogers

Ruimtekoers locatie

Locatie Ruimtekoers festival

Ruimtekoers bij nacht

Ruimtekoers bij nacht

Openbaar Beleven heeft de twee hoeken mogen maken in opdracht van Kunstbedrijf Arnhem.