Hallo, ik ben Petra van Houdt en ik verbind bewoners met hun buurt en met elkaar. Dat doe ik op twee manieren die veel met elkaar te maken kunnen hebben.

 

Als stadmaker bedenk en organiseer ik projecten zodat mensen zich mede-eigenaar gaan voelen en ze trots kunnen zijn op hun plek.

Ik vind het belangrijk dat je je fijn voelt in de buurt waarin je woont, dat je een belang erbij hebt en dat je het mooi vindt. Om te beginnen kijk ik naar wat er al aanwezig is. Wat willen bewoners en wat kunnen ze zelf?!

Natuurlijk zijn ook praktische dingen belangrijk zoals wie het gaat financieren en wie gaat het continueren. Kan het makkelijk onderhouden worden en wie gaat dat doen? Hoe goed ken je je buurtgenoten en je weg binnen de gemeente; het project is pas af als het geborgd is voor de toekomst!

Openbaar Beleven verbindt mensen met elkaar en met hun omgeving.

 

Daarbij houd ik me bezig met nieuwe democratie: het proces van hoe je samen kunt beslissen. Bewoners mogen steeds meer samen en met de gemeente beslissen maar dat kan nog best wel eens lastig zijn. Ik heb naar een manier gezocht die aansluit bij de manier van hoe mensen denken. Het concept kun je hier vinden. Er wordt al druk mee geëxperimenteerd. Dit concept is niet direct bedoeld als een werkbaar plan, daar zitten nog heel veel stappen tussen. Bij de experimenten gebruiken we onderdelen uit het concept die aangepast worden aan het vraagstuk. Het doel is niet om deze vorm van directe democratie door te voeren maar om met een open blik nieuwe vormen van samen beslissen te onderzoeken. Samen een manier vinden die past bij deze tijd!

Kijk maar rustig even rond op deze site en als er vragen zijn bel of mail me dan vooral!

 

Hartelijke groet,

Petra van Houdt

Tel: 06 45600419

Mail: petra@openbaarbeleven.nl

 

Meer over mij op LinkedIn

KvK nummer: 63479206

Pakhuis de Zwijger over co-creatie, bewoners participatie