Place to bieb

Een “Place to be” is een plek buiten je huis waar je graag wil zijn. Bewoners willen graag gezellige en laagdrempelige ontmoetingsplekken voor Arnhem zuid.En bibliotheek Kronenburg wil graag een diverser publiek. Vandaar de Place to bieb!

Om een start te maken zijn we begonnen om een gedeelte van de bibliotheek in winkelcentrum Kronenburg wat huiselijker in te richten. Er is een enorm lange tafel gekomen waar je kunt lezen, kletsen, spelletjes kunt doen en waar workshops gegeven worden. Er is een gezellige plofbank gekomen en Perzische tapijten voor de huiselijke sfeer. De oranje stoelen zijn ingeruild voor verschillende houten stoelen die allemaal anders zijn. Door een lokale meubelmaker is er een expowand geplaatst. Hier kunnen werkstukken van de workshops getoond worden bijvoorbeeld. Verder is de wifi verbeterd en komen er meer verschillende workshops. Kortom; de bibliotheek Kronenburgs is de “Place to Bieb” van Arnhem Zuid!

Bieb vóór de verandering
Bieb tijdens de verandering
Bieb tijdens de verandering

We hebben de veranderingen stap voor stap aangebracht. Het linkse plaatje is van hoe het was, midden en rechts tijdens de veranderingen.

Foto: Zefanja Hoogers

Zoveel mensen, zoveel smaken dus iedereen mag z’n eigen stoel uitkiezen. In het winkelcentrum en in de bibliotheek hebben we mensen uitgenodigd om de stoelen te komen pimpen; een persoonlijke touch te geven. Het was een hele gezellige middag!

Foto: Zefanja Hoogers
Foto: Zefanja Hoogers
Workshop handletteren door "Bij Ingeborg"
Bookface
BookFace

Tijdens de feestelijke opening op 6 oktober 2017 was er van alles georganiseerd. Je kon een “bookface” laten maken i.p.v. een Facebook, er was een workshop handletteren en de Stadscompagnie kwam gezellig zingen.

 

De Belevingsadviseur heeft dit project mogen doen in opdracht van Kunstbedrijf Arnhem.