Place to bieb

Een “Place to be” is een plek buiten je huis waar je graag wil zijn.

Bewoners in Arnhem Zuid geven aan dat ze graag een gezellige en laagdrempelige ontmoetingsplek willen. Bibliotheek in winkelcentrum Kronenburg wil graag een diverser publiek. En zo ontstond de Place to bieb!

Om een start te maken zijn we begonnen om een gedeelte van de bibliotheek wat huiselijker in te richten. Er is een enorme lange tafel gekomen waar je kunt lezen, kletsen en waar workshops gegeven kunnen worden. Een gezellige plofbank en Perzische tapijten zorgen voor een huiselijke sfeer. De oranje stoelen zijn ingeruild voor verschillende houten stoelen die allemaal anders zijn. Door een lokale meubelmaker is er een expowand geplaatst. Hier kunnen bijvoorbeeld werkstukken van de workshops op geshowd worden. Verder is de wifi verbeterd en komen er meer verschillende workshops. Kortom; de bibliotheek Kronenburgs is de “Place to Bieb” van Arnhem Zuid!

Bieb vóór de verandering

Bieb vóór de verandering

Bieb tijdens de verandering

Bieb tijdens de verandering

Bieb tijdens de verandering

Bieb tijdens de verandering

We hebben de veranderingen stap voor stap aangebracht. Het linkse plaatje is van hoe het was, midden en rechts tijdens de veranderingen.

Bieb stoelen pimpen

Stoelen pimpen

Bieb stoelen worden gepimpt

De stoelen worden door bewoners gepersionaliseerd.

Bieb stoelen

Foto: Zefanja Hoogers

Zoveel mensen, zoveel smaken dus iedereen mag z’n eigen stoel uitkiezen. In het winkelcentrum en in de bibliotheek hebben we mensen uitgenodigd om de stoelen te komen pimpen; een persoonlijke touch te geven. Het was een hele gezellige middag!

Opening Place to bieb

Foto: Zefanja Hoogers

Opening Place to bieb

Foto: Zefanja Hoogers
Koor: Stadscompagnie

Workshop Place to Bieb

Workshop handletteren door “Bij Ingeborg”

Bookface in de bieb

BookFace

Tijdens de feestelijke opening op 6 oktober 2017 was er van alles georganiseerd. Je kon een “bookface” laten maken, er was een workshop handletteren en de Stadscompagnie kwam gezellig zingen.

 

Openbaar Beleven heeft dit project mogen doen in opdracht van Kunstbedrijf Arnhem.

Expowand place to bieb

Expowand, ontwerp Openbaar Beleven