Place to Bieb Arnhem Kronenburg

Wat is er aan de hand, even een stukje over de aanleiding: ruim een jaar geleden heeft Kunstbedrijf Arnhem een oproep geplaatst of bewoners ideeën hebben wat je met de leegstaande kantoren in de wijk zou kunnen doen. Waar hebben mensen in Zuid behoefte aan? Daar kwam toen uit naar voren dat er vooral behoefte is aan ontmoetingsplekken. Een plek waar bewoners makkelijk even kunnen binnenlopen voor een praatje, kopje koffie, een spelletje of gewoon de krant even lezen. Een “Place to be” noemen ze dat.

Verder blijkt dat er in Arnhem zuid ook veel kunstenaars en creatieve makers wonen die behoefte hebben aan een werkplaats, een plek om andere kunstenaars te ontmoeten en om werk te exposeren. Als derde is er behoefte aan flexwerkplekken voor ondernemers uit de wijk. Een plek om af te spreken met relaties, om te netwerken en om te werken in een omgeving met meerdere ondernemers. Met deze input zijn we aan de gang gegaan en zo is de werkgroep “Zuiderziel” ontstaan.

Om een start te maken zijn we voor de zomervakantie 2017 begonnen om een gedeelte van de bibliotheek in winkelcentrum Kronenburg wat huiselijker in te richten. Er is een lange tafel gekomen waar je kunt lezen, kletsen, spelletjes kunt doen en waar workshops gegeven worden. Er is een gezellige plofbank gekomen en Perzische tapijten voor de huiselijke sfeer. De oranje stoelen zijn ingeruild voor verschillende houten stoelen met het idee; zoveel mensen, zoveel smaken dus zoveel verschillende stoelen om uit te kiezen. Samen met bewoners van Zuid hebben we de stoelen beschilderd en is er een expowand geplaatst. Verder is de wifi verbeterd en komen er meer verschillende workshops. Kortom; de bibliotheek Kronenburgs is de “Place to Bieb” van Arnhem Zuid! De Place to Bieb is op 6 oktober 2017 feestelijk geopend.

Bieb vóór de verandering

Bieb vóór de verandering

Bieb tijdens de verandering

Bieb tijdens de verandering

Bieb tijdens de verandering

Bieb tijdens de verandering

 

 

 

 

 

 

Expowand

Opening Place to Bieb

Stoelen pimpen met bewoners.

Stoelen pimpen

Gepimpte stoelen.

Bookface

BookFace