Buurt Quiz’t; duurzame verbindingen opbouwen in je buurt!

Het is zó leuk dat we het elke buurt gunnen! Een Buurt-Quiz’t is een leuke en makkelijke manier om mensen met elkaar te verbinden. Waarom zou je dat willen? Nou bijvoorbeeld in een bestaande buurt waar veel nieuwbouwhuizen gebouwd zijn, om de eerdere en nieuwe bewoners met elkaar te laten kennismaken. Of in een buurthuis waar vooral een vaste club mensen komt terwijl je meer verschillende mensen uit de buurt wil  aantrekken. Of een flatgebouw waar bewoners elkaar bijna niet kennen. Nou ja, ieder buurthuis, dorpshuis of clubgebouw heeft een eigen reden om de sociale cohesie te bevorderen.

Met deze Buurt-Quiz’t bouw je zelf met je buurtgenoten een duurzame relatie op. Een quiz is gewoon een gezellige avond maar door deze speciale manier van organiseren ontstaat er ook echt verbinding na ongeveer 4 à 5 quizzen. Het gaat leven in je buurt, rondemakers melden zich steeds meer vanzelf, er ontstaan vaste teams, andere mensen hebben er van gehoord en willen ook wel een keer meedoen en ga zo maar door.

Wil je ook zo’n Quiz’t bij jou in de wijk of het dorp? Dan helpen we je toch om dit zelf op te zetten? Natuurlijk begrijpen we dat €800,- een heel bedrag is voor een vereniging, het goede nieuws is dat het bedrag met 3 à 4 quizzen makkelijk terug verdiend kan worden. Wil je meer weten? Gewoon even bellen!

Buurt Quiz't folder voorkant

Buurt Quiz't folder binnen rechts

Buurt Quiz't folder binnen links

Folder Quiz't achter

Hoe zo’n Buurt Quiz’t avond er ongeveer uit ziet?

Natuurlijk is het voor iedere situatie weer een beetje maatwerk maar het concept komt hier op neer.

Eerst een inloop met een kopje koffie of thee. Ieder team krijgt een naambordje en een setje antwoordvellen. Degene die een petje of hoedje zijn vergeten voor de petje op – petje af ronde kan nog even snel een hoedje van papier vouwen. Voor ieder team staat een tafel met stoelen klaar, de Buurt Quiz’t kan beginnen!

De organisatoren kondigen de eerste rondemaker aan die zijn/haar eigen ronde presenteert. Als alle vragen zijn gesteld dan wisselen de teams hun antwoordvellen met een ander team. Ze kijken de vragen van het andere team na en geven ook het aantal verdiende punten door als de scores op het scherm worden ingevuld. Daarna krijgen de teams hun eigen antwoordvel weer terug. Op deze manier wordt het altijd eerlijk beoordeeld. Als iemand het niet eens is met de beoordeling dan komen ze vanzelf wel naar de organisatie toe.

De petje op – petje af ronde is een individuele ronde met goed/fout vragen. Degene die het langste alle antwoorden achter elkaar goed heeft wint de ronde; een prijs èn 1 punt voor je team! Deze ronde is heel gevarieerd en wordt altijd erg leuk gevonden!

Tussendoor is er 2x pauze. Eventuele doe-vragen kunnen voorbereid worden terwijl de deelnemers even met elkaar kunnen bijkletsen. Na ongeveer 3 uur is het tijd voor de prijsuitreiking. Een best wel lelijke poedelprijs voor het team wat als laatste geëindigd is en in ieder geval een wisseltrofee voor het winnende team. Vaak is er nog een aanvullende prijs bij van een ondernemer uit de buurt en ook nog een tweede en derde prijs. Dat ligt een beetje aan de omstandigheden maar goed, mensen doen niet mee voor de prijzen maar voor een leuke avond, die prijzen zijn gewoon als extraatje. Beide trofeeën zijn nogal ludiek en ben je blij als je deze na een half jaar weer mag inleveren om aan de volgende winnaar en verliezer te worden overgedragen.

Dit is een beetje het principe maar maatwerk is natuurlijk altijd mogelijk. De Buurt Quiz’t verbindt mensen met elkaar zonder dat ze het in de gaten hebben 😉

Voor jou buurt maken we natuurlijk jullie eigen buurtkwis. Door de buurtquiz 2x per jaar te organiseren blijft het leuk, kan er om een wisseltrofee “gestreden” worden en leren deelnemers elkaar kennen.

Het doel is om mensen te verbinden, het gaat niet om je intelligentie, het winnen of de omzet. Gewoon een leuke gezellige avond met elkaar! En dat mensen elkaar even groeten als ze na de Buurt Quiz’t elkaar op straat tegenkomen…

Voorbeeld ludieke poedelprijs Buurtkwis

Voorbeeld ludieke poedelprijs Buurtkwis


Quiz, kwis, petje op petje af

Voorbeeldvraag Petje op – petje af ronde

Quiz, kwis, pubquiz, pubkwis, buurtkwis, buurtquiz

Voorbeeld van een ronde: Citroën 2CV

Openbare buurtkwis

Samen winnen!

Team buurtkwis

20 teams van 5 personen gaan de strijd met elkaar aan.

Winnaars buurtkwis

De winnaars mogen een half jaar naar de wisseltrofee kijken.