Tijdens mijn opleiding goudsmeden in Schoonhoven kreeg ik vaak te horen dat ik maar vooral naar een kunstacademie moest gaan.  Ik ging steeds op onderzoek uit: moet een sieraad altijd draagbaar zijn? Wanneer wordt een sieraad een kledingstuk? En zo ging het maar door…

Ik ben bij veel academies in Nederland gaan kijken en heb gekozen voor de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (nu ArtEZ). Zo ben ik in Arnhem gaan wonen en gebleven.

Toen ik voor werkgevers werkte heb ik mijn creativiteit anders ingezet. Als zelfstandige buurtmaker verbindt ik menen met een plek en met elkaar, als het even kan door kunst als middel in te zetten. Door corona kwamen projecten stil te liggen. Ik heb toen het idee van de “Balkonverhalen” omgezet naar de Passieportretten. Nu doe ik niks liever dan mensen blij maken met wat ik maak. Héérlijk die hartverwarmende reacties van de ontvangers als ze hun Passieportret voor het eerst zien!

Artikel in de Gelderlander

Bookface